You, the petitioner
Kluwerpasfotomini 2x2 2cm 01

Stop het graaien

6,263 signatures

Topmensen in het bedrijfsleven harken het grote geld binnen, terwijl de werkloosheid oploopt tot recordhoogte. Beide zijn met elkaar verbonden: minder personeel = meer winst voor een bedrijf = hogere salarissen voor de top. Die spiraal moet doorbroken. De overheid doet niks, dus tijd voor actie.

Bij voldoende steun (40.000 handtekeningen) starten we een Burgerinitiatief.

Petition

We

Alle Nederlanders die het graaien nu echt volledig beu zijn;

 

observe

Dat de overheid ondanks talloze verzoeken vanuit de ‘gewone’ bevolking nalaat om werkelijk op te treden tegen het onophoudelijke graaien, de exorbitante salarissen, de voortdurende verrijking ten koste van anderen, de schaamteloze cultuur van bonussen, vertrekpremies en gouden handdrukken, zowel in de publieke als in de private sector;

 

and request

De Tweede Kamer om de graaicultuur echt te beëindigen door een wettelijk maximum te bepalen voor salarissen (inclusief bonus, premie etc.), óók in de private sector. Wij verzoeken om een zogeheten 12:1-ratio. De hoogste werknemer of bestuurder mag niet méér verdienen dan twaalf maal het gemiddelde salaris van de overige werknemers. Per maand maximaal één jaarsalaris.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-10-17 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Sjors van Beek 
Website:

History

Signatures